Informatie

Praktische informatie
De praktijk is binnen kantoortijden via de mail of telefonisch (vaak voicemail) bereikbaar. Er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. In crisis kan het beste contact worden opgenomen met de dienstdoende huisarts of de HAP.

Afspraken
Een afspraak kan telefonisch, via de mail of via het contactformulier op deze website gemaakt worden. Met uitzondering van vakantieperioden zijn er over het algemeen geen wachttijden voor een afspraak overdag. In beperkte mate is het mogelijk om voor maandag- of donderdagavond vanaf 19.30 uur een afspraak te maken. Gemiddelde wachttijd 2 à 4 weken. Als u dat wenst, dan kan de behandeling gedeeltelijk of geheel via beeldbellen plaatsvinden. In Over De Dijk ontmoet u geen andere cliënten.

Wachttijden
Voor een afspraak overdag of beeldbellen ’s avonds is er momenteel geen wachttijd. In beperkte mate is het mogelijk om een afspraak te maken op maandagavond en donderdagavond. Daarvoor geld meestal een wachttijd van 2 a 4 weken. 
De actuele wachttijden worden maandelijks gepubliceerd op de algemene website
https://www.kiezenindeggz.nl/

Behandelplan
Aan het begin van de behandeling wordt aan de hand van uw hulpvraag een behandelplan overeengekomen.

Verwijzing en vergoeding
De kosten voor de consulten vallen onder het basispakket van de zorgverzekering. Met een verwijzing van de huisarts worden zij vergoed. Ook verwijzing door een medisch specialist of ARBO-arts is mogelijk. Over De Dijk heeft contracten met de meeste ziektekostenverzekeraars, zodat de rekening daar rechtstreeks heen gaat en volledig vergoed wordt. Wanneer de jaarlijkse contracturen, overeengekomen met een verzekeraar, op een bepaald moment gaan opraken, worden nieuwe aanmeldingen van die verzekeraar geweigerd en de aangemelde cliënten na toestemming verwezen naar een andere praktijk.
Uw ziektekostenverzekeraar spreekt  voor elke psychologische behandeling, waar dan ook, jaarlijks eerst uw eigen risico aan tenzij dat al ingehouden is voor lichamelijke behandeling of eerdere psychologische behandeling. Het verplicht eigen risico bedraagt in 2024 385 euro.
Wanneer u slechts één consult of meerdere consulten wenst en heffing van uw eigen risico wenst te beperken, kan zelfbetaling te overwegen zijn. 

Bereikbaarheid
Tegenover de praktijk is parkeergelegenheid.
De praktijk is bereikbaar met openbaar vervoer, namelijk buurtbus 589 (halte Geslechtendijk of Hoofdstraat). U kunt vragen of voor het maken van een afspraak rekening gehouden kan worden met de aankomst- en vertrektijd van uw bus. 

Waardering
Waardering is geen cijfer. Over De Dijk doet zo weinig mogelijk mee aan het creëren van schijnobjectiviteit door waarderingscijfers. Het staat u uiteraard vrij om uw mate van waardering binnen en buiten de praktijk aan te geven.

Klachten
Het verminderen van uw psychologische klachten en problemen en de verbetering van uw kwaliteit van leven vragen om een goede samenwerking van u en mij. Wanneer u vragen of klachten hebt over de behandeling en/of de samenwerking daarin, dan kunt u deze het beste met mij bespreken. Als dat voor u onvoldoende leidt tot het gewenste resultaat, kunt u een klacht indienen bij het College van Toezicht van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP, www.psynip.nl). In het uiterste geval kunt u contact opnemen met het Centraal Tuchtcollege voor Gezondheidszorg.

Privacy policy
Tijdens een eerste gesprek worden cliënten mondeling geïnformeerd over hun rechten volgens de WGBO en de beroepsethiek voor psychologen van het NIP. Op een checklist wordt vermeld welke informatie verstrekt is. Schriftelijk wordt vastgelegd of cliënt al dan niet toestemming verstrekt voor het informeren van de verwijzer en/of anderen en voor gebruik van het BSN-nummer.